Tuesday, 4 June 2013

Bila kawan jadi lawan..

Assalammualaikum..
hi guys!!

lama dah tak bersiaran dekat belogg..walaupun ni blog baru..tapi I dah lama dalam dunia blog nie..tak perlu jadi glamer nak ada belog..cukup stakat boleh share untuk anak2 dan kawan sekeliling masa akan datang...puuuiihh!ayat poyo...huahuahua..konon nak serius..ceiittt la adda oiii :P

ok2..now im serious!


semalam sememangnya hari HURU HARA I..and sangat la menyentappp jiwa dan raga...
dalam dunia berbisness nie banyak dugaan dan cobaan yang akan di lalui...
orang yang bisness online macam I akan faham perasaan I nie...

Al- Kisahnya bila seorang kawan i nie dengan "baik hatinya" comment kat FB I kencingggg (tipu) dia...
hehh heeh hehh..
jaga adab sikit kawan..I tak tipu orang tau...
masa dia jadi agent pakej yang di kenakan RM150 (promosi/sale) harga asal jadi agent RM300..
and semalam compny produk VCO yang I jual tu buat BIG SALE..so harga utk jadi agent RM100..harga runtuhh..butttt SEHARI SAHAJA..alaa..macam HAPPY HOUR kat jusco..sejam je tuh!hah kan...
korang faham tak konsep dia..so kat mana yang I dok "kencinggg" dia???pelikkan??
so I pon mesej dia..cakap baik2..yela dia pun ade bisness online..I pon..bila dia tulis macam tu rosak la reputasi I kan..ape la cstmer I akan cakap..kawan2 FB i akan cakap..gigil lutut makk!niat nak cari rezeki utk keluarga..bantu suami..tapi macam tu pulak jadi..sedihh jugak la..
then after I mesej dia secara budiman..dia balas dengan kata2 meroyannn!!arrgghh mendidih hati hakakkk nie!!rupa rupanya ada lagi yang dia tak puas hati..dia cakap I makan duit dia..I tipu dia dengan naikkan harga barang..padahal dia boleh dapat harga murah dari yang I bagi...
grrrr..panasss..

and I pun whatsapp orang lagi atas dari I..
then dia jawab yang harga I bagi tu betul and harga dari cmpny!
yeaahh!Alhamdulillah.. 1-0
then I terangkan kat dia...
tup..tup...dia bukak cite yang orang tak suka I lahh..blakang kutuk I laa..
ape kes???
bila I minyak no fone orang yang bagi dia harga murah tu..dia tak bagi pulak..
dia cakap yang I nak kacau lubang dia..
ape kes???
pastu dah tak nak ambik barang kat I lagi...
Its okayyy...hilang 1, Allah s.w.t ganti 1 lagi..

hati dah panas..and I mintak husband je yang reply untuk I..
and "kawan" tu pun cool down la..tup2 nak order SHAKLEE kat I..
layankan.. I bagi harga barang yang dia tanya tu..harga AHLI okayy..
then the answer is " nanti aku bagitahu balik"
papp!k bai..I rasa nak smack down je dia..tapi tak boleh.."kawan" kan...fuhhh!
tu la..kalau dah salah and tuduh melulu..nak ambik ati balik..padahal I tahu yang anak dia dah tak susu badan lagi dah..puuurrr..pusing sana sini..bosan..

btw geng GG mesti kenal dia nie..and MASAK dengan perangai dia..hurmmm sorry geng..aku tak tahan dengan dia..dari dulu same je T_________T

2 comments:

uyah nazura said...

sabar na dak adda...biasa la tu...adat berbisnes

siti saridah said...

sabar k.aku paham :)