Tuesday, 24 June 2014

IDEA DEKO : KERUSI PALLET @ PALLET SOFA

korang caya tak kalau aku cakap yang aku ni 
dulu masa sekolah ambik kos BINAAN BANGUNAN??

hah..keje lasak..main ikat batu bata, bancuh simen, potong kayu..
guna mesin pemotong dan bla bla bla..
gergaji, pahat, tukul besi, penyodok, habuk kayu, bau tanah..
semua kawan aku.HAHAHA
iye, memang lasak pon aku dulu..tapi sampai sekarang
aku tak pasti husband aku percaya tak yang dulu aku 
ambik bidang yang macam ni..huhu
sebabnya tiap kali aku nak cakap nak buat benda2 
macam tuh mesti muka dia macam tak boleh blahhh..
senang cakap muka tak percaya..

satu hari tu aku share dekat dia gambar pallet sofa..
rasa berkenan and teringin nak buat..
dia pun okay..suka..start hari tu dia asyik search 
gambar pallet sofa..
tiap kali cerita pasal pallet sofa ni dia akan cakap
"baba nak buat jugak la pallet sofa tu.."
dan aku akan sambung
" jom..mama tolong buat skali eh.."
mood teruja sebab dah lama tak pegang barang tukang..
TAPI yang tak best REAKSI MUKA husband mesti 
pelik..muka tak caya..pastu akan cakap..
"takpe..nanti baba buat"....
cehhhh! grrrr..ingat tangan bini dia ni tak seni ke?
srooot sroott.............
teringinnya nak buat DIY SOFA PALLET ni......
In Shaa Allah satu hari nanti..ameen :)

kesah aku dah habis..HAHA
okay sambung balik idea deko..
hew hew hew!
antara idea pallet sofa yang aku berkenan..


simple je yang ni..sesuai untuk sudut bacaan atau dalam bilik anak

berkenan jugak warna hitam putih ni..

yang ni pun nice jugak..sejuk je mata memandang..

yang ni paling simple aku rasa..

warna fav aku..tapi kalau bahagian kayu tu kekalkan warna kayu aku rasa
lagi cantik..hihi

yang ni kalau ruang tamu besar dan luas sesuai la..
kalau untuk outdoor kena ada laman rumah yang besau!
cantik kan?
selain sofa banyak lagi perabot yang korang
boleh DIY dengan kayu pallet ni..
daripada buang..baik guna ke arah
penjumatan..HAHA
bukan kedekut tapi SAYANG..kekeke :p
bai!


kak da,
i love DIY
muahh!!




4 comments:

Fara Dilot said...

kat PC3 banyak gilerrr... soh amad bawak balik... aku geram jek tgk..

nursuhada aziz said...

tau xpe..hihi..memang dah lama bgth dia..tapi dia ckap ade lori ke nak bwk balik??hihihi

Fara Dilot said...

jom sewa lori.. sofa kat umah pon dah serabai.. :D

nursuhada aziz said...

hahahaha..bole kemukakan terus kepada amad huzairi..hihi