Tuesday, 1 July 2014

KESAH SAHUR :)



ni kesah sahur dari hari pertama 
hingga la ke sahur pagi tadi....


sahur pertama :

kitorang balik kampung johor..
so puasa pertama dekat johor la kan..
omak mertuo den semangat bona bilo 
ado anak2 cucu2..semua balik..hihi
memang meriah puasa pertama kitorang..

TAPI

di selangkan dengan keletah memasing..
yang paling best, sahur untuk puasa pertama 2014
paling happening aku aku rasa..hihi
semua orang tak sedar pagi tu nak bangun sahur. 
hew hew hewww~
termasuk emak mertua aku..bila dia sedar
tengok jam dah pukul 5.15 pagi tak silap aku
ape lagi kelam kabut la kan..anak menantu semua kelaut..
tidur tak sedar diri krik krik krik
lagi kelam kabut bila nasi baru nak masak pagi tu..
lauk semua dah sedia..
ape lagi...ratah lauk jela..hihi..asalkan alas perut!
aku sempat la jamah lauk dan teguk ESP SHAKLEE..
memang sahur koboi la..semua tergelak2 je..



Sahur kedua :

Alhamdulillah, dapat sahur macam biasa..
tak ada la kelam kabut ke ape..
makan pun santai je..
cuma aku ni hah..lagi beberapa minit nak imsak 
hebohh pulak muntah..haiyohh ~
sempat la topup balik 2 gelas air..
nak makan memang tak sempat..
hurmm


Sahur ke tiga :

kisah sahur pagi tadi...
set jam pukul 4.30 pagi..
husband dah siap2 tapaw nasi..
memang plan nak sahur simple je..
telur kicap ~
lagipun aku tak larat nak masak bagai..
husband pun faham..

TAPI

malangnya aku tak sedar pun pukul 
4.30 pagi tadi..HAHA
aku sedar bila amar mikail nangis nak susu,
masa tu aku dengar sayup2 azan subuh..
tapi rangkap yang terakhir....hihi
tengok jam dah 5.49 pagi..
slamber je aku kejut husband
" baba, mama tak sedar sahur..sorry "

aku tak tau ape perasaan dia..
pagi tadi masa nak hantar aku pegi keje,
dia cuma cakap..
" malam tadi baba sakit perut..ceri beri"
so aku faham la yang dia menanggung kelaparan..
alahaiiii sorry sayanggg!hehehe

so untuk sahur ke empat, aku cuba untuk bangun dan sediakan 
makanan untuk kami..hehehe ^^


agak2 korang aku puasa ke tak hari ni?? ermmm :p






Adda Aziz
mama yang paling susah bangun pagi
krik krikkk krikkk


4 comments:

aswa leyla said...

alahai kesian nye . xpe . pagi nanti jangan lupe bangun ye kak .

nursuhada aziz said...

hee..kesian kan..Alhamdulillah hari ni dapat sahur dengan santai..

CT Humairah said...

CT liat mangkit jugak.. kalo tahap pemalas sangat da standby air minerel tepi katil. alarm bunyi sambar aja air then tido balik smpai subuh huhuu..

nursuhada aziz said...

Hee..boleh tahan liat jugak tu ct..adda kne mkn jugak sbb ade bby..kalau tak mmg pengsan,hihi