Tuesday, 4 July 2017

Selamat Hari Raya!

Assalamualaikum

tak terlambat lagi kan nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN untuk semua yang mengenali atau yang tersinggah kat blog hakak neh! hehehe
.
.
.
raya kali sangat bersederhana (actually every year sederhana je. hihi) 
tahun ni sepatutnya raya di Pontian, Johor (ikut turn) tapi disebabkan husband dah mula bekerja kat johor kasi "can" beraya di melaka dulu. so dapat la duduk lama sikit kat Pontian. 
.
.
Tahun ni family kecil kami #teampurple 😂 (laki aku terpakse je follow) lol #redhooo . saje nak colour gelap pulak. biasa colour pastel je kan. boring pulak.
.
.
nasib la pagi raya anak2 boleh bangun dan semangat nak beraya. tak meragam bila suruh mandi pepagi tu kan.hehe. senang nak uruskan diaorang tu.
.
antara keluarga besar kami 😊
.
.
pagi raya dengan mak abah 😊
.
.
tahun ni gambar family bersama "anak2 angkat" sekali. huh 
.
.
sesi bersalaman dengan tok yang (atok aku) 
.
.
tengahari dah dekat rumah tunggu tetamu datang je. anak2 la paling happy dapat collect duit raya. hihi
.
.
ok bai ☺️

Alhamdulillah rezeki 2017.

assalammualaikum,

alhamdulillah..segala puji bagi Allah swt :)
pelbagai dugaan susah senang dilalui beberapa bulan yang lepas (until now) Allah swt pinjamkan rezeki buat kami sekeluarga, rezeki yang paling berharga. 
.
.
im pregnant! no 3 ❤️
.
.
.
.
dalam kesedihan dan kekurangan kami sebagai ibu baba,Allah kurniakan rezeki zuriat lagi buat aku dan suami.
.
now dah masuk 18W 2D..rasa macam tak percaya. hihi 
ramai la yang dah tau doakan preggy kali ni gegel pulak. Ameen (moga doa kalian termakbul) 
jujurnya aku teringin jugak nak anak gegel dengan izin Allah swt. tapi kalau dapat boboy pun Alhamdulillah asalkan sihat fizikal mental tubuh badan sempurna segala. itu pun cukup dah. laki atau perempuan aku ok je..hihi
.
MABOK TAK? 
opkoss laaaaa mabok. hahaha
teruk wehh! lagi teruk dari preggy abang2 dia rasanya.. memang tak larat nau..24j pening kepala..xlalu makan..preggy kali ni tak boleh makan nasi. huwaaa! masa tak preggy nk stop nasi kemain payah. preggy tgk nasi pun xlalu nak makan..hari2 makan lauk je..kalau masak berkuah dok cicah dengan roti..makan pun xboleh banyak..makan sikit tp kerap..macam tu la ragam preggy kali ni..
.
hope bersalin nnti dipermudahkan la..ameen.. hihi

** pic ni masa 1st time scan..hopefully baby sihat walafiat 💖

Wednesday, 11 January 2017

Permulaan 2017

Bismillah,

2017, permulaan yang bagaimanakah? Hmm

Menghadap blog pun dah tak gagah, apatah lagi nak hadap kehidupan yang nyata. 2017 permulaan yang penuh drama.

Allahu, aku rapuh. Segala.
Luar dalam. Tak mampu dah.

Sunday, 6 November 2016

Al Fatihah buat Ambok.

Ahad lepas.
Dapat berita sedih dari pontian.

Ambok (atok) sebelah suami meninggal dunia. Rasa macam tak percaya sangat..ambok baik, suka layankan cucu cicit dia..

.
Moga ambok tenang disana..Ameen..kami sayang ambok..walaupun ambok nampak garang..tapi baik sangat..
.
Hj Mohd nor bin Hj Daeng Matemu