Monday, 8 July 2013

Monday Blues dan ceramah

Assalammualaikum...........
hi guys!

uarrrggghhhhh!!mengeliat dulu sebelum menaip -__-"

huh!lepu betul hari ni..maybe sebab malam tadi i tidur lewat kot..
layan running man..pastu layan channel 703..tengok orang masak sampai i terlelap..huhu
entah pukul brape la yang terlelap tu..lantokkk!!

pagi tadi kat opiss ada ceramah umum oleh : Ustaz Hj. Nicholas Sylvester @ Berry @ Muhammad Abdullah, Pengarah Urusan, Success Excellence Center Sdn. Bhd
Biasa la i ni, kalo penceramah tu tak pandai buat lawak..kompom i akan tersengguk sengguk masa dengar ceramah tu.hihi..adelah sikit tapi i suka part ending tu bila ada antara kami yang tanya macam mana kehidupan ustaz tu selepas masuk ISLAM, sape yang kenalkan dia dengan ISLAM..
Alhamdulillah, semuanya datang dari ALLAH s.w.t..tapi dia mungkin sikit terkilan masa dia nak masuk ISLAM tu tak ada pun orang ISLAM yang ajak atau bercerita pasal ISLAM dekat dia..semua dia kaji dan cari sendiri..bila i dengar dia cakap macam tu, terasa jugak hati ni..betul la ape yang dia cakap..dia convert pada usia yang muda juga ustaz ni..Ahamdulillah..
tapi masa dia cerita tu kan..tetiba i teringat HILMAN YONG..muahehehehe :P watak dalam novel Awak suka saya tak?tapi ustaz ni da berumur sikit la..hilman yong muda, hensem, menawan, tertawan..aicecehh..
ok ok ok.. dah melalut..tu je yang i nak share..now nak kemas2 barang..nak balik!

BYE :)
btw TQ pada blogger yang sudi follow blog picisan i ni..LOVE <3

No comments: