Friday, 10 June 2016

seminggu tanpa nasi !

Assalammualaikum, hi

dah seminggu aku tak makan nasi. kenapa? sebabnya GUSI BENGKAK ! gigi bongsu aku nak keluar lagi..so gusi bengkak, sampai demam la jugak sehari dua hari tu. sakit bengkak gusi ni aduhhh memang seriau la.


macam2 cara aku buat nak bagi cepat surut, tapi apo pun tak jalan. hmmmm
ada masa bila sakit tu datang rasa macam nak tumbuk orang..sakitt nau! nak bukak mulut pun payah.
last2 bila aku ambik VITA C lebih sikit baru la surut sikit bengkak tu tapi masih ade lagi. kena banyak minum air (masa berbuka and sahur okayyy)

haa cakap pasal tak makan nasi ni. memang tak boleh. sebabnya tekak pun bengkak. nak telan pun payah. aku makan SUSU + OAT atau SUSU + KURMA atau SUSU+ NESTUM setiap hari. yang pasti minum air banyak2..kalau lapar lagi aku makan la mee ke..bubur. kena la tahan sikit pedih peritnya nak menelan.

husband aku siap bising suruh makan nasi, dia risau aku kurus padahal dia yang suruh aku kurus!
rasa macam dah ATKINS pulak. sebab tak makan nasi. makan lauk je. tu pun lauk2 yang terpilih.
rasanya kalau teruskan sampai 1SYAWAL nanti okay ke?kurus tak agak2?hahaha

apa2 pun aku mengharap gusi aku  ni cepat baik. tak boleh tahan dah. tak makan xpe, sakit tu macam nak meraung setiap masa je!


okayy, bai
xoxo
Adda Aziz

1 comment:

Radi dya said...

aloo.. kesian adda..
semoga cpt sembuh da.. rinduu ko!
#barujengukblog