Wednesday, 29 January 2014

Balik kampung melaka..aaahh!! lepas rindu :)

Assalammualaikum

alang alang berdiri dalam train ni kan...nak emo xboleh..apakan daya...hukhuk

kes balik kampung aku minggu lepasss :) syookk woi!hehe
hilang rindu kat mak abah..
aku tengok amar mikail pun seronok je balik kampung..biasa dia menangis lepas tu nak berkepit je dengan aku..tak biasa kannn..

kalau balik melaka anak buah aku ramai..ada 11 orang..tapi xsemua ada dekat rumah nenek..tapi petang2 tu diorang akan datang..sebab nenek ajar mengaji..hehe
tu yang makin suka amar mikail..xpayah nak suruh dia berkawan..dia yang cari sendiri..rumah nenek pulak luas..memang puas dia main dalam rumah tu..

aku pun seronok la bila balik kampung..boleh buat aktiviti wajib.. "makan mangga muda cicah kicap cili padi duduk santai depan rumah" fuuhhh!!memang terbaikkk :) kalau kami kat kampung memang suka makan mangga..entah erk..sebab banyak pokok mangga kot kat rumah aku tu..lagi satu perkara yang best!! makan ulam..senang je nak dapat..semua ada tanam kat tepi rumah..aku ni memang hantu ulam!! tapi aritu xdan nak petik..cuma sempat la mintak emak masakkan antara lauk kegemaran aku :) "SULUH KELADI MASAK SAMBAL" pergghhh!!memang terangkat..makan dengan nasi panas..nomm nommm!! *tengah type pun dok telan air liuqq!* kalau tak tau..korang google la ye..aku tak ambik gambau pon..hihi

selain aktiviti kat rumah..aku dengan husband sempat jugak dating hari sabtu tu..hehe..bukan xmau bawak amar tapi dia tidur..kesian pulak nk kejut..so mak aku suruh kitorang je yg pegi..amar tinggal,nenek jaga..hihi

yahoooo!!syokk la skali skala dapat dating..tapi xsampai separuh jalan dah RINDU AMAR..hahaha..teruskan jugak perjalanan ke bandar melaka tu..
pegi MP dan Dataran Pahlawan..melaka ni..kalau lama xpegi..mula la macam macam benda baru timbul..huhu..itu lain la..ni dah lain la..kejap nau!!

kitorng laki bini sempat jugak layan "SOUL GARDEN" :)
makan berdua sampai pecah perut..memanggg syokk la..sedap jugak..puas hati..1st time aku cuba..hehe..soul garden ni bayar sekali makan sampai muntah*kenyang* konsep dia..hehe
tapi make sure jangan membazir..harga untuk sekali masuk rm35.0 ++ (weekend) rm33.0++ ( hari biasa) harga hari biasa aku igt2 lupa..korang google la ye :)
gambar kat laki aku..xsempat nak tepek dalam entry ni..so korang layan gambar Amar mikail kat kampung jela dulu..

k.bai

2 comments:

Fara Dilot said...

Dok kampong pon nk ranggi2 amar ni.. suke melawa ek..

nursuhada aziz said...

hehehe..tak la..tu gambar sebelum balik kajang :) tapi memang amar suka melawa pon..tengok baba dia la...hhihi