Wednesday, 5 October 2016

GG kembali, Kampung Girl

Assalamualaikum,

heyy lama betul aku tak update blog kan..
rasa macam dah kekeringan idea nak mengarang ayat! hehe

takpe akan ku gigih juga kali ni..

minggu lepas kitorang geng2 sekolah teknik berkumpul (reunion)..lama kot tak kumpul ramai2..
masing-masing teruja, macam2 nak share..

aku paling neves sebabnya dah lama xchatting dengan diorang, almaklum lah aku ni tengah tak ada whatsapp..hihi..so kira yang paling tak aktif dalam group..

apa2 pun semua berjalan lancar.. sekarang semua dah ada "handbag" nak kena bawak ke hulu hilir..hehe
memang terhad sikit la..yang mana bawak suami boleh la gilir2 jaga anak tu kan..boleh la emak2 bergembira..

nasib baik amar & ariq dah besar sikit..pandai bawak diri..hehe..

Reunion kali ni TEMA KAMPUNG GIRL , pakai kain batik, baju kurung kedah dan tudung bawal..kampung sangat! Yang lagi best makanan pun ikut tema kampung..weehuuu happy tummy!


Sambal udang petai (GG Pae)
Masak lemak pisang (GG Shida)
Tetel masak asam (GG Daya)
Sup Kaki Ayam (GG Pae)
Talapia berlada (GG Seri)
Ulam ulaman (GG Oya)
sambal belacan (lupe)
sambal tempoyak (GG Pae)

haishhh sambil type sambil telan air liur babeee! hahahaha..sedapnya..lauk2 ni semua kitorang bawak dari rumah..

minum petang pun ada tapi tak sempat nak ambik gambar..hihi..laju je masuk mulut memasing!hahaha

Kek Batik (Aku)
Roti Puree + kari ayam (GG Epit)
Tauhu Sumbat + kuah lada (GG Aida)

makanan memang ohsem! lepas makan tengahari kitorang sambung aktiviti main game..yang ni memang pecah perut..berkocak rerama perut! ketawa sampai meleleh air mata..(teringat pun boleh senyum sendiri)

ehh ehh sebeum terlupa..kitorang siap ada nama kampung tau..ala orang dulu2 kan ada nama singkatang yang rare..macam aku dapat nama ODAH! hahaha..nasib la macam dekat2 je dengan nama aku..kena kat seri, JOYAH..hahaha..nama mak aku tuh!



tak lengkap kalau tak ada acara tukar2 hadiah kan..baru lah reunion! tapi lagi tak lengkap sebab 2 orang tak ada dalam ni..QILA & MAS..ada hal lain, next time mungkin ada..

hari yang sama baru dapat tahu GG Daya preggy, Alhamdulillah..tahniah daya, jaga diri tau..



PANGKIN ABAH!



kitorang ni kalau tak posing tak sah! memang pantang dapat kamera..hihi
Alhamdulillah berjalan lancar..dan thank you pada tuan tanah EPIT & ARAN sponser tempat lepak..hehehe..harap tak serik dengan kitorang ni..

xoxo
Adda Aziz

No comments: