Monday, 6 January 2014

Dinner : pasta fettuccine seafood

Assalammualaikum..

hah pepagi ni la aku nak update belog kan...hehe
malam tadi tertido. so pospon ke pagi ni..

ni kes balik kerja lambat..sampai rumah dah pukul 7lebih..meeting punya pasal..huh!
nasib baik kakak ipar dah ambik Amar mikail dekat taska..lega sikit..Tq Faoya!! :)

hurm sambung balik..sampai je rumah..dah lapar tahap gaban!! terfikir nak masak yang simple.

so ni la hasilnya...

nie resepi :

1/2 genggam pasta fettuccine (rebus macam biasa)
2-3 ekor sotong (boleh guna seafood kegemaran korang la ye)
sayur sawi (ikut suka nak letak berapa banyak) *boleh letak carrot jugak
garam
black paper
cili padi *kalau nak lagi pedas
bawang putih *kisar
bawang merah *kisar
4sudu stok kanji pasta *air rebusan pasta

cara masak :
1) tumis bahan kisar dan cili padi hingga naik bau dan seterusnya masukkan sayur.
2) masukkan air rebusan kemudian pasta dan sotong
3) perisakan dengan garam dan black paper

*cara masak maybe carca marba..so pandai2 la ye..korang lebih arif memasak dari aku ni.hihi
*gambar nmpk biasa2 je kan..tapi rasa not bad okayy!!huahuahua

k bai!!

No comments: