Monday, 2 June 2014

Baby ohh baby ;)

#Throwback

Wahh!!baby sangattt la suka buat mama dia nevess hokeyy..
Khamis aritu check in hospital serdang. Kenapa?? Mehh akakk cerite..

Khamis (4.30 pg)

⇨ sakit pinggang, rasa tak selesa..pusing kiri kanan..boleh tahan lagi..tapi sakit kerap..cool je sebab dah ada pengalaman..tapi neves jugak sbb rasanya awal lagi kalo nk beranak! tetiba amar bangun..kunon nak teman le tuh!!

(4.50 pagi)

⇨ sakit yang lagi kerappp!kali ni aku yakin memang contraction..10 minit skali..sakittttt tahap nak nangis..huwaaa! ape lagi kejut husband..nasib baik pagi tu senang bangun!fuhh fuhhh..aku pun suruh la dia kemas barang ape yang patut utk bwak pegi hospital..yang besttnye aku memang tak kemas barang baby lagi.hihi.apo pon xdo! Jangan ikott perangaii aku ni yerr.kelam kabut nanti..make sure 7 bulan kandungan, kemas la apa yang patut..tak kira anak ke berapa pun!please take noted!! Lepas kemas2, memasing mandi. Aku buat cool je,tahan sakit..tgk jam nak masuk subuh..tggu jap lepas tu solat..

(6.40 pagi)

⇨ gerak pegi hospital, amar aku tinggalkan dengan adik aku. Nasib baik adik aku ada masa2 mcm ni. Sampai hospital dengan muka berkerut,daftar masuk. 10,15 Minit tggu dekat luar. Nurse bertugas panggil masuk,cek tekanan darah,berat,tinggi.. macam biasa cek jantung baby, cek kekerapan contraction..masih sakit masa tu..and memang ada contraction..macam biasa turn doctor datang..kena la "selukk"..yang ni toksahh cite.huhu.

(Lebih kurang 11-12tghri )

⇨ nurse datang bgth yang kena tukar baju dan doctor decide bagi injection matangkn paru2 baby dan injection tahan sakit. Masa tu aku terus tanya "saya kena tahan wad ke??" nurse jawab "kena tukar baju,tahan wad la puan", aduhaiii kemain tak suka aku..tapi nk buat macam mana,demi anak dalam perut ni. Masa ni husband masihh setia tunggu dekat luar.
⇨ injection 1st (matangkn paru2), pergggghhh!!memang sakit..serius!nurse pun warning awal2, cucuk kt punggung pulak tuhh..lepas cucuk aku rest kejap..nurse suruh tukar tempat utk dptkn injection tahan sakit pulakk..injection yg ni buat aku mamai,mengantok..so memang xbole bangun dan aku pening sikit..nurse suruh tidur.

⇨ after 2 jam macam tu,aku gagahkn diri kluar jmpe husband..bg baju and mengadu nasib..haha..inform kt dia kena tahan wad..pening dia,sebab tetiba amar pulak demam. Aku suruh dia blk dulu..ptg dtg blk..

(10.30 mlm)

⇨ dapat injection matang paru2 yang ke 2! Sakittt..tp nurse yg ni ok sikit..laju dan tenang je..lps kena inject aku tros tidur..malam tu contraction dah kurang sebab dapat ubat tahan sakit..
Jumaat

⇨ 6 pg aku dah bangun..kat hospital bukan bole tidur sangat..mmg bgn awal jwbnye.hihi

⇨ 8-9 pg doctor round..aku pun excited sebab dah tak sakitttt..yeahh! Harapan nk check out!! Sampai turn aku,doctor tye "sakit lagi x?" laju2 aku jawab"tak sakit dah" , doctor tekan perut..cek jantung baby..then dia ckp "awak bole balik la" pekej dapat mc seminggu utk rest..Alhamdulillah..

(4.30 ptg)

⇨ baru dapat check out,lambat sebab tggu ubat dari farmasi..lepas check out aku terus gerak balik melaka..rest kat kampung..lagipun mak abah aku datang sebab nak ambik adik aku..semput teruk..merengek nak emak..huhu..anak mnje, last pulak tu..biasa laa..
Jumaat pagi tu kelam kabut jugak husband aku, dengan amar mikail merengek tengah malam..xckup tidur, pagi2 kena kejut..bawak adik aku pegi sedut gas..memang penat la dia..terima kasih banyak2 baba!

∴ happy gilos kau dapat kluaq hospital dan dapat attend wedding epit ♥ aran :) aku siap auta member2 GG..hihi..ckp aku tak bole keluar hospital lagi..tak dapat pegi wedding GG epit(⇦ next entry) hihi..sorry geng!



k,bai.
Kak da
Kaki pot pet
sempat selfie berdua!hihi
muka poyoss mama ;)
ucu hantar gambar wasap..amar mikail demam tp muka happy!!
makanan hospital..not bad :)
sempat snap gambo kaki..nampak beno bosan dok hospital..

No comments: