Monday, 23 June 2014

Tips : How to remove wallpaper???

hari ni ISNIN..
Biasa lah..mood bekerja nipis macam kulit bawang..
kalau boss bagi balik, semua cabut lekas2 balik rumah..
betul tak??

aku pun nak buat keje mood terpesong je..
nak bercakap dengan boss?memang xhado laaa..
baik cakap dengan belog aku ni..hihi
so di sebabkan bosan..aku pun busy kan diri dengan blog walking..
blog walking blogger2 deko..
cari inspirasi akan datang..kunon!

secara terus terangan aku mengaku yang aku ni
tak pandai nak deko dan kemas rumah..
blog2 kemas mengemas ni la yang jadi sumber inspirasi,
selain dak google..
THANK YOU!

tapi tadi tetiba rasa nak google pasal wallpaper..
so aku jumpa tips " CARA NAK TANGGALKAN WALLPAPER "

HOW TO REMOVE WALLPAPER

Step 1: Prepare the Room

Place drop cloths at the base of the walls to be stripped. Remove all switch plates and outlet covers from the walls. Cut the power to the room.

Step 2: Score Wallpaper

Use a wallpaper scorer to create small holes in the paper, which allows the solution to penetrate through to the adhesive base.

Step 3: Mix Solution

While there are a number of commercially prepared solutions available, little works better than hot water and fabric softener. Combine the water and fabric softener in a large spray bottle at a concentration of one to one.
Tip: Mix the solution in small batches to keep the water as hot as possible.

Step 4: Soak Walls

Use a spray bottle to saturate a section of the wallpaper. Spray only as much of the wall as you can comfortably strip in a 15-minute period. Allow the solution to soak the paper for a few minutes before beginning.

Step 5: Strip Wallpaper

Grab pieces of wallpaper at a bottom corner and carefully pull upward. Use a wide putty knife to facilitate the removal of the paper. Repeat the above steps until all the wallpaper is removed.

Step 6: Clean Walls

In a bucket mix a tablespoon of dish detergent with very hot water. Use a sponge to wipe down the walls, scrubbing carefully to remove all traces of wallpaper adhesive. Finally, rinse down the walls with clean water and towel dry.
bagi korang yang kat rumah ada wallpaper, lepas rasa macam
dah old school gila wallpaper tu..pastu memang dah berangan nak tukar lain
ATAU nak kembali kepada dinding cat..boleh la cuba tips ni..
Jimat pun ye jugak..kalau nak upah orang macam membazir je kan..hihi

SELAMAT MENCUBA!

Adda Aziz,
kaki google!hehehe

No comments: