Wednesday, 18 November 2015

Travelog AZ : Kuantan, Pahang..Haa Kula cakes!



entri beberapa minggu lepas.
asalnya aku merajinkan diri follow adik aku pegi politeknik dia untuk settle hal LI, segala report & pembentangan. aku? saja jalan2 cuci mata..hehe
.
.
AAM & AAY ikut sekali..suami iols je tinggal..sebab malas nak follow..lagipun ni geng perempuan..lagi jimat kalau tak ada lelaki..cut kos!haha
.
.
pegi 2 hari 1 malam..ni pun dapat balik awal sebab cousin kitorang ikot..si ira tuh haa..dia power sikit drive highway..aku?dah tentu la xmampu dengan nak melayan ragam anak2 lagi..hihi
.
. pegi 9/11 balik 10/11..hari pertama tak ada apa sangat..tapi yang kelakar...asik salah exit highway..dah la kena uturn bagai.....kluar tol sana...masuk tol sini.....haiyooo..hahaha..almaklum la geng perempuan..dedau nak berjalan..muahehehe...
.
sampai hotel pun dah tengahari..check in, rest kejap...tegak2 pinggang bagai...petang sikit kitorang keluar cari makan..makan kat mamak area pekan? bandar? entah tak pasti..hihi..ampun..
nak cari tempat makan lain macam payah je sebab adik aku pun macam blur jalan area situ..xnak kusut pilih yang mana senang! tapi kan....serius susah gila cari parking weyyyyy! -.-
.
lepas makan lepak pegi teluk cempedak..layan tekak jap..minum2..pastu layankan AAM & AAY main bubble yang besar2 tuh..hehe..seronok tengok anak2..padahal main belon je pun..hihi..Alhamdulillah..
.
.
.
Hari ke dua..check out lambat sebab tunggu adik aku & kawan dia, wani settle hal diorng dekat politeknik..pukul 2 lebih jugak la..lepas check out kitorang pegi makan dekat AIDA's Nasi Ayam..macam pames jugak kot...okay la..hakak bagi 3bintang!! hehehe..
.
dah kenyang makan nasi kitorang terus terjah KULA CAKES KUANTAN..ala yang pames sampai masuk JJCM tuh! opkos la mengidam nak rasa MANGGO CHEESE CAKE!
.
nah layan gambar dulu...............................................









ulasan :

KULA CAKES, KUANTAN
.
nice dan santai..tempat yang rare...i loike!
yang penting ada ART!! double suka!!
.
FOOD :
misi utama manggo cheese cake kan? so memang puas hati la..sedap woiiii! makan la banyak2 pun still sedap...dessert yang lain2 pun okay jugak..brownies chewwy dia besttttt!aku suke sebab rasa pahit2 sikit..dark chocolate maybe..
.
CUMA yang tak bestnya...ruang kena besar lagi kot...dan untuk bahagian berbumbung kena lagi luas..sangat tak best kalau hujan..customer uols dah ramai kott..beratur panjang..kalau hujan mau semua larikkkk..hihi
.
#KIPIDAP :)

lepas tu kitorang terus balik melaka...sampai pun dah malam..semua letih..rest n tidur ^.^
.
ok bai

No comments: