Tuesday, 1 March 2016

AisKrim Viral : Aiskrim Sumi + Green Tea



Selamat petang semua,

baru berkesempatan nak update blog. rasa macam busy sangat..hihi
tapi memang busy pun..urus anak2, urus rumah lagi...urus order aiskrim lagi..muahehehe

sekarang ni aku rasa semua tengah heboh buat aiskrim sumi ni kan..
buka je time line FB tu..haaa berderet orang buat..dekat instagram pun bersepah!
cari je #aiskrimsumi truuuutttt penuh gambar..hihi

alang2 dah update ni kan..aku nak share resepi kat sini 


RESEPI AISKRIM SUMI STYLE ADDA AZIZ :

1 TIN SUSU PEKAT MANIS
1 TIN SUSU CAIR
2 SUDU TEPUNG KASTARD
SECUBIT GARAM
5 1/2 TIN AIR 

CARA2

MASAK KESEMUA ATAS API SEHINGGA MENDIDIH
KACAU SUPAYA KASTARD TAK BERKETUL

** TAMBAH KASTARD SUPAYA TAK RASA MANIS SUSU JE..ADA RASA LEMAK2 SIKIT **




RESEPI AISKRIM GREEN TEA

4 SUDU GREEAN TEA THAI (RENDAM AIR PANAS)
1 TIN SUSU
1/2 TIN SUSU CAIRA
AIR PANAS SECUKUPNYA

** TAK MASAK ATAS API CUMA GUNA AIR PANAS SEPENUHNYA**

CARA2 

STEP BIASA KORANG BUAT AIR TEH SUSU/TEH TARIK




part yang paling seronok..aku buat suka2 sebab rasa nak cuba buat dan makan..post la dekat IG & FB..tup tuppppp ramai pulak nak membeli...hee 
rezeki jangan ditolak kan? Alhamdulillah sehari aku dapat jual 50 batang aiskrim..hihi
hari seterusnya berjaya jual 30 batang aiskrim...sebatang aku jual 50sen..hehe

kalau dapat berterusan Alhamdulillah..aku terima rezeki ni...hee

siap deliveryyyy wehhh..hahahaha..

No comments: