Monday, 25 April 2016

GYUDON.

selamat petang.
minggu lepas si bad ajak aku lepak, nak jumpa katanya.
yelah orang baru balik dari Umrah.
seronok tau muda2 dah jejak kaki ke tanah suci. 
Allahu, jujurnya aku cemburu. tapi yakin ada rezeki aku sekeluarga nanti.
Ameen. doa2 kan la ya.
bad ajak pegi JJ bandaraya (JJ baru orang melaka panggil.hihi)
aku pun okay je, i follow u bad! hehe
sampai jusco memasing lapo. aku pun tak makan, nasib anak2 dah makan.
so tak ada la nak order melampau kan. jimat disitu
lalu depan kedai gyudon ni, rasa macam tertarik pulak nak merasa gyudon ni.
aku pun tanya pendapat bad, dia okay
so ber-luncheon la kami kat situ.hihi
aku order set gyudon original, kids meal set (gyudon + kentang goreng), seafood tofu + air manggo,iced lemon tea, bad order spicy ontama gyudon + iced lemon tea

neves jugak, sebab dok fikir perut ni lapau sangat, sedap ke...kena dengan tekak tak...
makan sampai je, aku bagi anak2 makan dulu.
bila amar mikail cakap sedap maknanya makanan tu okay! hahaha
tahu kenapa?

sebab mikail sangat cerewet bab makan. bila kena dengan tekak dia tu aku dah lega.
fuhhhhhhh!
Alhamdulillah, boleh tahan rasa dia, cuma kalau kita ni tekak melayu mesti nak pedas2 sikit kan. gyudon ni memang tak pedas langsung! walaupun kau tambah chili flakes. serius
gyudon ni order ikot size S,M,L 
so aku suggest order size S dulu. kot kalau tak kena tekak korang, tak ada lah membazir kan..
(walaupun aku hampir order size M. HAHA, lapar punya pasal. napsuu semata, haiih)

rasa gyudon ni masin, hujung ada masam sikit. cuka mungkin.
daging sedap, potong nipis2..makan dengan nasi..
yang bad punya ada telur goyang. aku rasa tak ada telur tu lagi ok kot..bila tambah telur tu rasa muak pulak. TAK PEDAS, walaupun nama dia SPICY ONTAMA GYUDON. so next time order gyudon biase jela erk babadd!kikiki

dari segi harga pulak bagi aku tak mahal, tak murah sangat. masih boleh diterima lagi.
kalau rasa nak makan bukan time gaji okay lagi lah..gitu..

 
**orang melaka kalau nak cuba pegi je jusco baru okay! kedai dia berhampiran dengan J.CO donut **
nomm nomm nomm!

yusuff!!!!!!!

bad aka babaddd! :)

dengan abang amar

antara harga dalam menu :)

set bad + seafood tofu

kiddo set (nampakkkk tangan ucop!)

gyudon beef, set aku + seaweed sup (lagi sedap dr sushi king)

harga 3 set :) okay kan?


haaa ni yang paling best, HAHA
lepas makan, pusing2 dalam JJ, dapat offer try make up 

Victoria Jackson Cosmetics


aku pun kebetulan tengah cari founation baru..so bila dah offer untuk cuba, aku pun cuba lah..hehe
serius fondation spray dia best!tapi mahal wehhh RM220..
untuk aku yang suri rumah ni mana lah mampu.hihi
tapi memang best la..korang boleh cuba kat dalam jusco..hihi
sometime dia bagi diskaun tau..free mmbership..3 kali free makeup..best kan kan kan...hihi

sampai sini je. bye!

2 comments:

Radi dya said...

Rasa mcm dlu adik aku pn pnh kje cni.. hihi.. main makeup2 org..
Weii.. makan tu mcm best je.. tliurr..

Adda Aziz said...

oya- adik ko penah keje sini?best nau..hehehe..gyudon tu okay lah kalau skali sekala nak ubah citarasa. hehe