Friday, 8 April 2016

KELAS MENJAHIT

hi gais, selamat malam..
aku nak #throwback KELAS MENJAHIT yang aku attend minggu lepas..hihi
macam mana aku boleh attend kelas ni?
mulanya aku tengok kawan aku kak piqa dok attend kelas basic jahitan kat KOLEJ KOMUNITI BUKIT BERUANG..aku pon komen la cakap aku pun bminat nak attend...kalau boleh nak dari basic la..disebabkan dah terlepas aku terus jela join untuk KELAS BAJU KURUNG..hihi
okay lah kan..aku pun tahu lah sesikit pasal menjahit ni sebab family aku memang keluarga tailor..hihi
mak, kakak2 aku memang tahu jahit dan memang ambil tempahan..
aku ni nawaitu nak belajar untuk diri sendiri je..hihi
Alhamdulillah, semua brjalan lancar..
firtsly, kitorang mula dengan ambil ukuran, dan buat polar baju..
then, potong kain guna polar..dan seterusnya..sampai baju siap..
tapi aku tak sempat siap...HAHA
almaklum lah 1st tim nak buat..memang terkial2 dan ketawa je memanjang dengan GG Epit..lulz!
yang bestnya kawan2 semua sporting...semua tolong menolong..
best sangat..tak ada rasa malu...
ada 2 cikgu yang ajar kitorang..sorang asik tolong je, sorang lagi garanggg!hihi..
cuak aii nak tanya pape..hihi
apa2 pun ilmu yang kitorang dapat mmang guna sebaik mungkin..In Shaa Allah :)
korang kalau nak attend KURSUS PENDEK macam aku ni boleh pegi website 
KOLEJ KOMUNITI yang berhampiran..
orang melaka klik sini
  KOLEJ KOMUNITI BUKIT BERUANG
KOLEJ KOMUNITI JASIN
acah2 fokus....hahahaha..padahal tergelak2..hihi
kawan baru..liyana..hehe..kitorang menyelit..hew hew hew
ni la kak piqa, yang buka peluang aku join kelas menjahit..hihi
dalam kelas 
yeahhh dapat sijil! baju tak sempat siap..hehe
ni cara ukur badan..aku attach sbab nak simpan..hehe

hasil jahitan kedua (dari skirt aku ubah jadi seluar..hee)

baju kurung...tapi carca marba..........hahaha



 k bai....
selamat malam gaiss!

No comments: