Saturday, 9 April 2016

DAA : Popia Pisang + sirap coklat

Hi gaisss, happy sabtuday!



Entry ni dah lama aku nak buat tapi asik tunda je..hehee
Okay harini aku share dengan uols..

Resepi ni mudah, kos murah, sedap dan tak cerewet / susah pun..budak tadika pun boleh buat..hihi
Resepi ni pun boleh buat untuk breakfast tau..mengenyangkan..nak bg anak2 buat bekal pun okayy..
RESEPI POPIA PISANG
BAHAN2:
PISANG (belah dua)
Kulit popia
Gula pasir
Tepung gandum *
Air *
* buat sikit je..campurkan tepung dan air sedikit utk dijadikan ' gam ' masa nak matikan lipatan kulit popia *



Cara2 :
Letak pisang atas kulit popia, bubuh sedikit gula pasir (hujung sudu), then lipat / gulung macam korang buat popia sayur dan sebagainya..same je..hihi..matikn dengan bubuh ' gam' kat hujung (elakkn terbuka masa menggoreng)








Kalau korang nak buat ala frozen, boleh bubuh dalam bekas dan simpan kat dlm peti ais..kalau nak guna esoknya, xbeku pun xpe..
SIRAP COKLAT TU AKU PAKAI YANG DAH SIAP JE..IKOT KORANG NAK PAKAI BRAND APA..




K, bai
Selamat mencuba!


No comments: