Monday, 11 August 2014

Kelam kelibut

Ahaaaa..sejak bertambah anak ni..memang tak senang dudukkk! Pantangg pun macam takk je..
Anak ke dua ni aku rasa lebih kepada pantang sendirikk..

1. Emak aku kerja belah siang..so memang aku urus anak sendiri la kan?

2. Amar mikail aka dak abang memang tak boleh aku nak handle sendiri..memang dia punya manjaa, punya nakal, punya mengada tahap 5 star!! ★★★★★

3. Rehat??memang macam tak ada..kejap ariq nangis, dalam masa yang sama si abang mintak itu ini..xlayan xsampai hati pulak kann..kena la layann..

Tu antara sebab utama la pantang aku macam carca marba je..aku cuma pantang makan..pakai stokin dan makan ubat pantang yang patut..aku paling kelam kabut waktu pagi..sebab masa tu husband nak pegi keje..masa tu nak mandikan anak2..ehh aku yang buat hokeyy..ariq memang aku settlekan 100%
Alhamdulillah, berjalan lancar..sekali sekala merengek jugak la..kalau amar mikail setiap hari dia akan jadi RAJA AIR MATA! Stress pun ade jugak kadang2..lagi2 waktu malam..sebabnya tak cukup tidur..waktu siang pulak tak boleh nak tidur..takut amar usik adik dia..huhu

Tapi itu la kan..orang kata cabaran bila anak bertambah ni..lepastu aku pun tak biasa lagi handle dua anak..dengan kesihatan aku..honestly memang badan sakit2 balik..walaupun dah urut awal pantang hari tu..hujung pantang aku dah habaq kat husband nak urut balik..yela..takut peranakan turun balik..pinggang pun sengal2 balik..

Ape pon sebagai emak aku kena la sabar dan tabah jaga hero2 aku ni..hihi

Kak dah,
Mama kental :p

6 comments:

Fara Dilot said...

hahah gambar tu mmg menggambarkan sgt... situasi adik dikacau

Azian Elias said...

salam kenal...

semoga terus tabah sebagai ibu muda..

uyah nazura said...

hehehe...mcm tu le kalo da de dua anak...layan kan je adda...tp geram tgk amar dlm gambar ni...syian ariq...hihii

nursuhada aziz said...

Kannn..hahaha..tabah ni

nursuhada aziz said...

Wasalam..
Hi :) tq atas kata semangat!hehehe
Salam perkenalan jugak sis

nursuhada aziz said...

Kan faoya..kalo tgk depan2 lagi geramm..besau kecik besau kecikbje tgk dia..grrr